Това заяви зам.-председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай по

...
 Това заяви зам.-председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай по
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Не можем да затворим въглищните рудници без алтернатива

 Това съобщи зам.-председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай по време на дебатите по измененията в Закона за енергетиката.

С голямо болшинство Народното събрание одобри България да поправя Плана за възобновяване и резистентност за опазване на въглищните централи най-малко до 2038 година.

Благодарности за работата, която парламентарната Комисията по енергетика свърши през вчерашния ден. Искам да поздравя сътрудниците, които отстъпиха от някои крайни условия и изключително госпожа Искра Михайлова („ Възраждане “), която сложи началото на едно общо решение. Може би за първи път, откогато съм депутат, има импортирано решение, което е подписано от всички политически обединения със угриженост и с концепцията да реализираме крайната цел, съобщи Аталай.

А крайната цел е да създадем по този начин, че тези отговорности, които са признати в Плана за възобновяване и резистентност, свързани с енергетиката, да бъдат отсрочени във времето, само че в обозримо бъдеще, с цел да влезем в границите на условията на нашите европейски сътрудници, акцентира Рамадан Аталай.

Не би трябвало да пропущаме и синдикатите. Те с упорития си труд от първия ден, откогато се сложи декарбонизацията, с всички старания се пробват държавните управления да създадат по този начин, че да изпълнят плановете, нужни за въглищните райони, добави националният представител от Движение за права и свободи.

Смятам, че изрично всички сме съгласни, че въглищните рудници не могат да бъдат затворени – нито капацитетно, както споделя господин Петков, нито пък без да е вложено и да е основана нова базова мощ и нови предприятия в този регион. Необходимо е време за вложения в тези региони, заяви Аталай. И акцентира, че Народното събрание подкрепя министъра на енергетиката да даде алтернативата, която ще убеди европейски сътрудници на България да одобряват решението на страната ни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР